Over oversluiten - kosten

De kosten voor uw op een rijtje:

Boeterente Uw huidige hypotheek wordt afgelost. In sommige gevallen moet u voordat uw hypotheek officieel afloopt, een boete betalen over de resterende looptijd. De geldverstrekker waar u nu uw hypotheek heeft lopen, kan rente-inkomsten mislopen. Houd er rekening mee dat u altijd een gedeelte boetevrij mag aflossen, variërend van 10-20%.

Taxatiekosten Om een nieuwe hypotheek af te sluiten moet u uw huis opnieuw laten taxeren. De kosten voor een taxatie bedragen volgens het standaard NVM tarief 0,185% van de taxatiewaarde. Deze kosten kunt u aftrekken van de belasting*.

Afsluitkosten Voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek moet u afsluitkosten betalen. Gemiddeld is dit 1% van het hypotheekbedrag. Dit bedrag kunt u aftrekken van de belasting indien dit niet meer bedraagt dan 1,5% van uw geldlening of €3.630 van uw hypotheeksom. Het eventueel resterende bedrag aan afsluitkosten is aftrekbaar over de resterende looptijd van de hypotheek*.

Notariskosten De notaris brengt kosten in rekening voor het passeren van de hypotheekakte. Deze kosten zijn aftrekbaar van de belasting, indien deze worden gebruikt voor verbetering of onderhoud van uw woning.

<< terug